Már szine korog a gyomrom, ahogy meglátom a fényképet:)
Pirított kolbászos, sonkás nokedli
Hozzávalók a nokedlihez:
- 20 dkg liszt
- 2 L-es tojás
- 1-1,2 dl víz
- só
továbbá:
- 15 dkg pulykakolbász apróra vágva
- 15 dkg pulykasonka apró darabokra vágva
- zsír vagy olaj
a tálaláshoz: lila hagyma és tejföl
Mély lábasban vizet melegítünk. A tésztát összekeverjük és vágódeszkára borítjuk, majd késsel a forró, lobogó vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd kiszedjük, meglocsoljuk kevés olvasztott zsírral vagy olajjal, félretesszük.
A kolbászt és a sonkát kevés zsiradékon megpirítjuk, forrón beleforgatjuk a nokedlibe, tányérra szedjük, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a hagymával és tálaljuk.