A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Darált húsos papucs

2020. május 08. - Szeretem a pulykát

Finom és nem is nagyon szöszmötölős aprósüti, amolyan sörkorcsolya vagy csak egy kiadós délutáni ropogtatnivaló. 

2020_04_daralt_husos_papucs3_kicsi.jpg

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 50 dkg darált pulyka felsőcomb
  • 1 vöröshagyma
  • 2-4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1-2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • szárított oregánó
  • szárított bazsalikom
  • szárított majoránna
  • olaj

a tésztához:

  • 16 dkg (zabpehely)liszt
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg tejföl
  • 1 evőkanál almaecet

a sütéshez: 1 tojás + 1 mozzarella

a tálaláshoz: friss saláta

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, becsomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

A raguhoz az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és a fűszereket és pár percig rotyogtatva főzzük, félretesszük.

A tésztát négy felé vesszük, mindegyik tésztadarabot két sütőpapír között ovális formájúra nyújtjuk. A széleit felhajtjuk, hogy pereme legyen, a ragut a tésztákra tesszük, a tojást felütjük, villával felverjük és a töltelékre kanalazzuk. A sajtot apró darabokra tépkedjuk és a hús tetejére tesszük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3515667974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása