Finom és nem is nagyon szöszmötölős aprósüti, amolyan sörkorcsolya vagy csak egy kiadós délutáni ropogtatnivaló.
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 50 dkg darált pulyka felsőcomb
- 1 vöröshagyma
- 2-4 evőkanál sűrített paradicsom
- 1-2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- szárított oregánó
- szárított bazsalikom
- szárított majoránna
- olaj
a tésztához:
- 16 dkg (zabpehely)liszt
- 8 dkg vaj
- 4 dkg tejföl
- 1 evőkanál almaecet
- só
a sütéshez: 1 tojás + 1 mozzarella
a tálaláshoz: friss saláta
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, becsomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A raguhoz az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, a ketchupot, a mustárt és a fűszereket és pár percig rotyogtatva főzzük, félretesszük.
A tésztát négy felé vesszük, mindegyik tésztadarabot két sütőpapír között ovális formájúra nyújtjuk. A széleit felhajtjuk, hogy pereme legyen, a ragut a tésztákra tesszük, a tojást felütjük, villával felverjük és a töltelékre kanalazzuk. A sajtot apró darabokra tépkedjuk és a hús tetejére tesszük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.