A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ha még mindig nem unod a sonkát....

2020. április 24. - Szeretem a pulykát

Még egy recept a sonka-felhasználásra, bár ha még mindig maradt Húsvétról sonka, akkor lehet azt már nem kéne felhasználni:) 

2020_aprilis_sonkas_kocka2_kicsi.jpg

Sonkás kocka

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg zabhehelyliszt 
  • 25 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg pulykasonka apró darabokra vágva
  • a tetejére: reszelt sajt

A hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk. Megszórjuk a sajttal és kockára vágjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt pirosra sült a tetején.

Tipp: zabpehelyliszt hiányában finomra darált zabpehelyből is elkészíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5515622804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása