A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Itt aztán van mit aprítani...

2020. február 05. - Szeretem a pulykát

A sok hozzávaló nem feltételenül jelent mindig sok munkát, de most itt azért dolgozni kell. De megéri:)

2020_01_bataszeki_pulykamell2_kicsi.jpg

Bátaszéki pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell szeletekre vágva
  • 50 dkg gomba szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 10 dkg húsos vékonyra szeletelt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4-5 ecetes uborka felcsíkozva
  • 1 paprika felcsíkozva
  • 1 kápia paprika felcsíkozva
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyem

A szalonnát az olajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megsütjük a sóval megszórt húst, kiszedjük, félretesszük. Megpirítjuk a hagymát, belekeverjük a paradicsompürét, pár percig pirítjuk, felöntjük 1-2 dl vízzel, jól elkeverjük, 30 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a paprikákat és az uborkát. Még pár percig rotyogtatjuk, sózzuk, borsozzuk és a hússal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr10015433876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása