A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Elmerengünk néha a Marengon

2020. január 31. - Szeretem a pulykát

Majdnem olyan, mint az előző fogásunk.. de csak majdnem. Nagyon finom és szinte vidáman néz ki a tányéron:)

2020_01_pulykamell_marengo_modra_kicsi.jpg

Pulykamell Marengo módra

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell kockákra vágva
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • liszt
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
  • 25 dkg csiperke negyedekre vágva
  • 2 paradicsom
  • 1,5 dl száraz rozé
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: pirított kenyér és TÜKÖRTOJÁS

A megmosott húst megsózzuk, liszttel megszórjuk és az olajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, majd pár perc pirítás után belekeverjük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a borral, visszetesszük bele a húst és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. 
Tálaláskor a tányér közepére kerül a kenyér, rá a ragu, majd a tetejére a tükörtojás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9915433826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása