Majdnem olyan, mint az előző fogásunk.. de csak majdnem. Nagyon finom és szinte vidáman néz ki a tányéron:)
Pulykamell Marengo módra
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell kockákra vágva
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- liszt
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 5 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- 25 dkg csiperke negyedekre vágva
- 2 paradicsom
- 1,5 dl száraz rozé
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: pirított kenyér és TÜKÖRTOJÁS
A megmosott húst megsózzuk, liszttel megszórjuk és az olajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát, majd pár perc pirítás után belekeverjük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a borral, visszetesszük bele a húst és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Tálaláskor a tányér közepére kerül a kenyér, rá a ragu, majd a tetejére a tükörtojás.