A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Megunhatatlan királyi lakoma

2020. január 08. - Szeretem a pulykát

Lehetséges, hogy sokak karácsonyi asztalán ez volt a főfogás, vagy az aszaltszilvás verzió, de tényleg megunhatatlan, főleg, hogy változatos köretvariációk tehetők mellé. De térjünk a lényegre, íme:

Kolbásszal, aszalt paradicsommal töltött pulykamell

2019_12_kolbasszal_aszalt_paradicsommal_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 kg pulykamell
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • 1 nagy mozzarella
  • 20 dkg pulykakolbász vékony szeletekre vágva vagy ledarálva
  • őrölt bors
  • továbbá: vékonyra szeletelt húsos szalonna

A húst úgy vágjuk fel, hogy minél nagyobb felületen ki tudjuk fektetni. Levágunk belőle egy kb. 3 cm széles csíkot. A kiterített húst megsózzuk, és rátesszük az aszalt paradicsomot, erre ráfektetjük a felszeletelt sajtot, majd az apróra vágott kolbászt. Középre tesszük a levágott húst és a megtöltött húst köré hajtjuk. Nem baj, ha nem ér össze és nem fedi be a húst. Bevonjuk a szalonnával. Tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk mellé 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a kisült szafttal, majd pár perc pihentetés után szeletelve tálaljuk.

Tipp: hidegen szépen, vékonyan szeletelhető, így a hústekercs szendvicsbe, hidegtálakhoz is tökéletes.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7115391160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.