A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Beigli sütés közben, még a halászlé előtt ez jó lesz

2019. december 19. - Szeretem a pulykát

Figyelem, figyelem! Ezt tessék kipróbálni, nem lesz csalódás az tuti. 

Tud valami rossz lenni, ami ilyen jól néz ki?:)

2019_12_tefteli_kicsi.jpg

Tefteli - tejfölös-paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

a gombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 6 dkg rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb sárgarépa finomra reszelve
  • 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • frissen őrölt bors

a paradicsomszószhoz:

  • 2 dkg vagy vagy olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 2 sárgarépa finomra reszelve
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom
  • 2 dl alaplé
  • 1-2 dl tejföl
  • a tál kenéséhez: vaj vagy olaj

a tálaláshoz: petrezselyemzöld

A rizst puhára főzzük, kihűtjük. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel baracknyi nagyságú gombócokat készítünk belőle és a zsiradékkal kikent sütőtálba tesszük.

A paradicsomszószhoz a zsiradékon megpároljuk a hagymát és a répát. Hozzákeverjük a paradicsomot és pár percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatva főzzük, majd a gombócokra öntjük. 180 fokos sütőben lefedés nélkül 30 percig sütjük, majd meglocsoljuk tejföllel és további 10 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórva tetszés szerinti körettel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9115341664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.