Figyelem, figyelem! Ezt tessék kipróbálni, nem lesz csalódás az tuti.
Tud valami rossz lenni, ami ilyen jól néz ki?:)
Tefteli - tejfölös-paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
a gombóchoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 6 dkg rizs
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
- 1 nagyobb sárgarépa finomra reszelve
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor
- só
- frissen őrölt bors
a paradicsomszószhoz:
- 2 dkg vagy vagy olaj
- 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
- 2 sárgarépa finomra reszelve
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 dl passzírozott paradicsom
- 2 dl alaplé
- 1-2 dl tejföl
- a tál kenéséhez: vaj vagy olaj
a tálaláshoz: petrezselyemzöld
A rizst puhára főzzük, kihűtjük. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel baracknyi nagyságú gombócokat készítünk belőle és a zsiradékkal kikent sütőtálba tesszük.
A paradicsomszószhoz a zsiradékon megpároljuk a hagymát és a répát. Hozzákeverjük a paradicsomot és pár percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatva főzzük, majd a gombócokra öntjük. 180 fokos sütőben lefedés nélkül 30 percig sütjük, majd meglocsoljuk tejföllel és további 10 percig sütjük. Petrezselyemmel megszórva tetszés szerinti körettel tálaljuk.