A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Karácsony ide vagy oda, de ezt most muszáj

2019. december 17. - Szeretem a pulykát

Irány Olaszország:) Tényleg mennénk, de egyelőre most csak a konyhában jutunk Olaszországig, jöjjön egy nagy kedvenc, az olasz streetfoodok nagyágyúja, minden magyar turista megmentője a hosszú séták alatt - nem, nem pizza -, az ARANCINI.

Tuningoltuk egy szósszal. Ugye milyen jól néz ki? 

2019_10_arancini2_kicsi.jpg

 

Arancini darált húsos szósszal

Hozzávalók

a szószhoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma
  • 4 dl sűrű paradicsomlé
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 fokhagyma apróra vágva
  • vaj

az arancinihez:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg rizottó rizs
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1/2 dl fehérbor
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 kisebb tojás

a bundázáshoz: liszt és tojás, zsemlemorzsa

a sütéshez: olaj

továbbá: 1 nagyobb mozzarella

A rizshez az apróra vágott hagymát 2 dkg vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a fokhagymát és a rizst. Felöntjük a borral és addig kevergetjük, amíg a leve el nem fő, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, amit mindig addig kavargatva főzünk, amíg a rizs fel nem vette az összes folyadékot. Belekeverjük a maradék vajat és a reszelt sajtot és teljesen kihűtjük. 

A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Felöntjük a paradicsommal, belekeverjük a fűszereket és sűrűre főzzük. 

A kihűlt rizshez keverjük a tojást, egy-egy gombócot formázunk belőle, a közepébe tehetünk a húsos masszából is, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő olajban kisütjük. Tűzálló tálba tesszük a húsos ragut, beletesszük a rizsgombócokat, a mozzarellát rátépkedjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6315341658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása