Indiai vajas pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg tokányra vágott pulykamell
a páchoz:
- 330 ml natúr görög joghurt
- 3 teáskanál garam masala
- 3 teáskanál őrölt római kömény
- 3 teáskanál kurkuma
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál citromlé
- frissen őrölt bors
- só
- a sütéshez: 5 dkg vaj
a paradicsomszószhoz:
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 4-5 dl passata
- 2 dl zsíros tejszín
a tálaláshoz: főtt basmati rizs
A pác hozzávalóit összekeverjük, a megmosott, leszárított húst belekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd a felmelegített vajban megsütjük. Kiszedjük, félretesszük.
A visszamaradt, kicsit lepirult szószhoz adjuk a paradicsomszószhoz használt vajat, a hagymát, pár percig sütjük, majd belekeverjük paradicsomot. 4-6 percig főzzük, hozzákeverjük a tejszínt és készre főzzük. Főtt basmati rizzsel tálaljuk.