A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Indiai vajas pulyka

2019. október 07. - Szeretem a pulykát

Indiai vajas pulyka

2019_09_indiai_vajas_pulyka_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg tokányra vágott pulykamell

a páchoz:

  • 330 ml natúr görög joghurt
  • 3 teáskanál garam masala
  • 3 teáskanál őrölt római kömény
  • 3 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál citromlé
  • frissen őrölt bors
  • a sütéshez: 5 dkg vaj

a paradicsomszószhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
  • 4-5 dl passata
  • 2 dl zsíros tejszín

a tálaláshoz: főtt basmati rizs

A pác hozzávalóit összekeverjük, a megmosott, leszárított húst belekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd a felmelegített vajban megsütjük. Kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt, kicsit lepirult szószhoz adjuk a paradicsomszószhoz használt vajat, a hagymát, pár percig sütjük, majd belekeverjük paradicsomot. 4-6 percig főzzük, hozzákeverjük a tejszínt és készre főzzük. Főtt basmati rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr715173962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása