Igen, nem tagadjuk, amiben jó összetevők vannak és gyorsan össze lehet sütni, az csak jó lehet.
Gombás sajttal töltött pulykasonka
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykasonka
- 25 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 tojás
- só
- frissen őrölt bors
- a tál kenéséhez: vaj
- a tálaláshoz: friss petrezselyem
A felszeletelt gombát a vajon zsírjára sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékra szórjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel és a borral és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a gombát. Tűzálló tálat kivajazunk és a sonkával kibéleljük. Beleszedjük a gombás szószt, megszórjuk a sajttal és 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Forrón, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.