A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mint az éttermekben

2019. július 18. - Szeretem a pulykát

Igen, ez a fogás megállná a helyét bárhol, ahol kínai kajáról van szó:) Elő a késekkel, és persze a fűszerekkel!

2019_06_kinai_otfuszeres_pulykaragu3_kicsi.jpg

Ötfűszeres pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
  • 2 vöröshagyma 8-ba vágva
  • 1 nagyobb sárgarépa julienre vágva
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt csillagánizs
  • 1 kávéskanál őrölt édeskömény
  • 1 kávéskanál őrölt szecsuáni bors
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 2-4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer

a tálaláshoz: főtt rizs és szezámmag

A húst az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát és pár percig tovább pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, jól átkeverjük, felöntjük 2 dl vizzel, belekeverjük a cukrot, a szójaszószt és a paradicsomot majd többször átkeverve addig főzzük, amíg a hús meg nem fő és a szósz sűrű nem lesz. Főtt rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8414927468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása