Igen, ez a fogás megállná a helyét bárhol, ahol kínai kajáról van szó:) Elő a késekkel, és persze a fűszerekkel!
Ötfűszeres pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
- 2 vöröshagyma 8-ba vágva
- 1 nagyobb sárgarépa julienre vágva
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt csillagánizs
- 1 kávéskanál őrölt édeskömény
- 1 kávéskanál őrölt szecsuáni bors
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 2-4 evőkanál sötét szójaszósz
- 4 evőkanál sűrű paradicsompüré
- 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer
- só
a tálaláshoz: főtt rizs és szezámmag
A húst az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát és pár percig tovább pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, jól átkeverjük, felöntjük 2 dl vizzel, belekeverjük a cukrot, a szójaszószt és a paradicsomot majd többször átkeverve addig főzzük, amíg a hús meg nem fő és a szósz sűrű nem lesz. Főtt rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.