A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Egri húsgombócleves

2019. július 10. - Szeretem a pulykát

"Nincs is jobb egy jó levesnél" - szokták mondani. Ez szerintünk igaz most is, bár 36 fokban lehet nem a legjobb ötlet, de aki leveses, próbálja ki. Tehát a konyhában irány Eger, jó utazást:) 

2019_06_egri_husgombocleves_kicsi.jpg

Egri húsgombócleves

Hozzávalók

a pulykagombóchoz:

  • 25 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír

továbbá:

  • zöldségleves
  • tejszín
  • a tálaláshoz: kakukkfű

A hagymákat a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a húshoz, belevegyítjük a fűszereket a búzadarát, a tojást és jól összegyúrjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és alaplében vagy sós vízben kifőzzük. Tejszínnel elkevert zöldségleveshez adjuk, megszórjuk kakukkfűvel és tálaljuk.

u.i: a bikavér elhagyható:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4614927430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása