"Nincs is jobb egy jó levesnél" - szokták mondani. Ez szerintünk igaz most is, bár 36 fokban lehet nem a legjobb ötlet, de aki leveses, próbálja ki. Tehát a konyhában irány Eger, jó utazást:)
Egri húsgombócleves
Hozzávalók
a pulykagombóchoz:
- 25 dkg darált pulykafelsőcomb
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 dkg búzadara
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsír
továbbá:
- zöldségleves
- tejszín
- a tálaláshoz: kakukkfű
A hagymákat a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a húshoz, belevegyítjük a fűszereket a búzadarát, a tojást és jól összegyúrjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és alaplében vagy sós vízben kifőzzük. Tejszínnel elkevert zöldségleveshez adjuk, megszórjuk kakukkfűvel és tálaljuk.
u.i: a bikavér elhagyható:)