Egy gyors egytálétel a hétköznapokra. Aki nincs szabadságon, az értékelni fogja:)
Bolgár rizseshús
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb 2x2 cm-es kockára vágva
- 2 dkg zsír
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-4 evőkanál paradicsompüré
- 1 l alaplé
- 1 zöld paprika csíkokra vágva
- 1 piros paprika csíkokra vágva
- 2 vöröshagyma nyolc darabra vágva
- pár szem koktélparadicsom
- 25 dkg rizs
A húst a zsírban pirosra sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és alaplét hozzáadjuk, felforraljuk és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a paprikákat, a hagymát, a megmosott lecsöpögtetett rizst és fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul. Beletesszük a megmosott paradicsomokat, fedő alatt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk.