Megéri szenvedni vele a konyhában, mert tuti siker lesz:)
Ilyet még nem készítettünk, nekünk is új, de mi nem csalódtunk, reméljük Ti sem fogtok:)
Húsgolyók barnamártással
A húsgolyókhoz:
- 50 dkg finomra darált pulykacomb
- 10 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
- 1 tojás,
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 dl tejszín
- 2 kávéskanál só
- csipet őrölt fehér bors
- kis csipet őrölt szegfűbors
A tejszínes barnamártáshoz:
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál szójaszósz
- csipet őrölt fehérbors
- 1/2 kiskanál pirospaprika
- húsleves vagy víz
Egy evőkanálnyi vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Kicsit felverjük a tojást, összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és kb. 10 percig állni hagyjuk. Alaposan összegyúrjuk a darált húst a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Diónyi gombócokat készítünk a masszából.
Megmelegítjük a maradék vajat, és folyamatosan rázogatott serpenyőben minden oldalukon barnára sütjük benne a golyókat. A tejszínes barna mártáshoz 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikát keverünk a húsgolyók sütéséhez használt, még meleg vajba, azután tejföl sűrűségűre hígítjuk húslevessel (vagy vízzel).
Szójaszósszal és kevés fehér borssal ízesítjük, belekeverjük a tejszínt és az egészet felforraljuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.