Bizony, az előző recept után megint egy gombóccal támadunk:)
Nem egyszerű összerakni, de megéri vele szöszmötölni a konyhában, mert nagyon finom. A körettel pedig tényleg lehet variálni az étel találását, mert szinte minden passzol hozzá. Jó étvágyat!:)
Gombás húsgombóc
Hozzávalók:
a húsgombóchoz:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
továbbá:
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 (piros) paprika
- 1 kis dobozos sűrített paradicsoma
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 dl tejföl
a tálaláshoz: (piros) paprika és snidling vagy újhagyma zöldje
A húsgombóchoz az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz keverjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és felforrósított olajon minden oldalát pirosra sütjük. Mellétesszük az apróra vágott hagymát, pár percig sütjük, majd a megtisztított gombát is hozzákeverjük. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkarikázott paprikát és a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a gomba levet nem ereszt, kb. 3 dl vizet öntünk hozzá és kb 15 percig főzzük. Beleöntjük a tejfölt és addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.