Rég volt leves:), úgyhogy elkalauzolunk Benneteket Olaszországba, ahol érezni az asztal mellett a friss oregno illatát, a paradicsom zamatos és roppanós, a parmezán mindent kicsit megbolondít, a bazsalikom nem tolakodóan, de minden falatnál érezhető...És minden ez egy tányérban finom húsgombóccal párosítva, nyami:)
Olasz paradicsomleves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított oregano
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 1 tojás
- 2-4 evőkanál frissen reszelt parmezán
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
A leveshez:
- 3 dl paradicsompüré
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- barzsalikom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi cukor
Az olajon megdinszteljük a hagymát és a húshoz keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk.
A paradicsompürét felöntjük 3-4 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot és a fűszereket, beletesszük a húsgombócokat és kb. 15 percig főzzük, majd friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.