A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Irány Olaszország, ismét egy finom leves

2019. május 29. - Szeretem a pulykát

Rég volt leves:), úgyhogy elkalauzolunk Benneteket Olaszországba, ahol érezni az asztal mellett a friss oregno illatát, a paradicsom zamatos és roppanós, a parmezán mindent kicsit megbolondít, a bazsalikom nem tolakodóan, de minden falatnál érezhető...És minden ez egy tányérban finom húsgombóccal párosítva, nyami:)

2019_04_olasz_paradicsomleves_husgomboccal_kicsi.jpg

 

Olasz paradicsomleves húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított oregano
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 tojás
  • 2-4 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • frissen őrölt bors
  • olaj

A leveshez:

  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • barzsalikom
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipetnyi cukor

Az olajon megdinszteljük a hagymát és a húshoz keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk.

A paradicsompürét felöntjük 3-4 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot és a fűszereket, beletesszük a húsgombócokat és kb. 15 percig főzzük, majd friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9114825872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása