A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ismét egy gyors recept török módra:)

2019. április 05. - Szeretem a pulykát

2019_03_torok_pizza_kicsi.jpg

Török pizza

Hozzávalók 4 darabhoz

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kb. 2 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • késhegynyi só
  • szárított kakukkfű

a töltelékhez:

  • 1 dl sűrű paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 késhegynyi római kömény
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

továbbá:

  • vékonyra szeletelt pulykakolbász
  • pulykasonka apró darabokra vágva
  • mozzarella

A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük.

A töltelékhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerekkel.

A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett felületen hosszúkás, ovális formára nyújtjuk. A széleket visszahajtjuk, kis csónakokat formázva. A tésztát megkenjük a paradicsompürével, rátesszük a kolbászt vagy a sonkát, a sajtot és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1114725545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása