Török pizza
Hozzávalók 4 darabhoz
a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- kb. 2 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- késhegynyi só
- szárított kakukkfű
a töltelékhez:
- 1 dl sűrű paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 késhegynyi római kömény
- 1 evőkanál olaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
továbbá:
- vékonyra szeletelt pulykakolbász
- pulykasonka apró darabokra vágva
- mozzarella
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerekkel.
A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett felületen hosszúkás, ovális formára nyújtjuk. A széleket visszahajtjuk, kis csónakokat formázva. A tésztát megkenjük a paradicsompürével, rátesszük a kolbászt vagy a sonkát, a sajtot és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, majd tálaljuk.