A pizza a világ az egyik legismertebb és legnépszerűbb ételeként nem hiányozhat a mi receptjeink közül sem. Nem részletezzük az egyes receptek közötti különbségeket, íme a miénk:
Hozzávalók:
a tésztához:
- 40 dkg kenyérliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
a feltéthez:
- 2 dl sűrű paradicsompüré
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
továbbá:
- pulyka vastagkolbász vékony szeletekre vágva
- mozzarella
A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket készítünk, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát és jól kidagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, majd négy felé vágjuk, és mindegyik tésztát kerek formára nyújtjuk. Sütőpapíros lemezre fektetjük, megkenjük a paradicsompürében elkevert fűszerekkel és olajjal, rátesszük a vastagkolbászt, a sajtot és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.