A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Együnk most egy pizzát

2019. március 29. - Szeretem a pulykát

A pizza a világ az egyik legismertebb és legnépszerűbb ételeként nem hiányozhat a mi receptjeink közül sem. Nem részletezzük az egyes receptek közötti különbségeket, íme a miénk:

2019_03_pizza_kicsi.jpg

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg kenyérliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó

a feltéthez:

  • 2 dl sűrű paradicsompüré
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj

továbbá:

  • pulyka vastagkolbász vékony szeletekre vágva
  • mozzarella

 

A tésztához a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket készítünk, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a tészta többi alapanyagát és jól kidagasztjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

A tésztát átgyúrjuk, majd négy felé vágjuk, és mindegyik tésztát kerek formára nyújtjuk. Sütőpapíros lemezre fektetjük, megkenjük a paradicsompürében elkevert fűszerekkel és olajjal, rátesszük a vastagkolbászt, a sajtot és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9214725511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása