Ismét egy régi classicus maximus pulykamódra, vélhetően nincs olyan család, ahol ne ismernék és/vagy szeretnék a brassóit. Jöjjön a mi változatunk:)
Zöldséges brassói
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulyka felsőcomb
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg krumpli
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- zsír
A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit, a cukkinit és a padlizsánt ugyanakkora méretű darabokra aprítjuk, mint a húst, a paprikákat csíkokra vágjuk.
A krumplit 8-10 percig előfőzzük. Megsózzuk, megfűszerezzük és kanálnyi zsiradékkal összeforgatjuk. Tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük és 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
A húst kevés forró zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket. Kevés vízzel felöntjük és kb. 30 percig fedő alatt főzzük. Levesszük róla a fedőt, belekeverjük az aprított fokhagymát és zsírjára sütjük. Belekeverjük a krumplit, pár percig együtt pirítjuk, majd forrón tálaljuk.