Ismét egy kis újítás: fasírt, ami mindenki számára ismerős, ám most nem is akárhogy, hanem csicseriborsóval. Ez a nagyszerű hozzávaló csodás dolgot tesz minden fogással, érdemes kísérletezni vele, de kezdjétek ezzel!:)
Csicseriborsós fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykafelsőcomb
- 20 dkg konzerv csicseriborsó finomra pürésítve
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- frissen őrölt bors
- só
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: humusz + pita
A hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi gombócokat formálunk belőle és forró olajban kisütjük. Forrón vagy hidegen humusszal és pitával tálaljuk.