A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Lencsefőzelék sült virslivel

2019. január 15. - Szeretem a pulykát

A hétköznapi fogás, ami év végén az ünnepi asztalról sem hiányozhat. Egészséges, finom, könnyen elkészíthető, és "téli étel", most pedig még tél van... több érvünk nincs:)

2019_01_lencsefozelek_sult_virslivel_kicsi.jpg

Lencsefőzelék sült virslivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lencse
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl hideg víz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor vagy édesítőszer

Továbbá:

  • pulyka virsli
  • pulyka vastagkolbász
  • vaj

 

A vajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, belekeverjük a cukrot, megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük. Hozzátesszük az alaposan átválogatott, átmosott lencsét, és annyi vizet adunk hozzá,  hogy 1-2 ujjnyira ellepje (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfőzzük. Eltávolítjuk belőle a babérlevelet, hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, ízesítjük a mustárral, ha szükséges, megsózzuk. Kiszedünk belőle egy merőkanálnyit, leturmixoljuk, visszatesszük a főzelékbe és újraforraljuk.

A virslit bevagdaljuk, és a vajon pirosra sütjük. Kiszedjük, félretesszük és a visszamaradt zsiradékon ropogósra sütjük a vastagkolbászt és a virslivel és a kolbászcsipsszel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2114530204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása