A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sonkakrémmel töltött tojás

2019. január 10. - Szeretem a pulykát

Szupergyors vendégváró falatok, de a receptet el lehet rakni családi fáklyásünnepekre is, akkor is tuti lesz a siker.

2018_12_sonkakremmel_toltott_tojas_kicsi.jpg

Sonkakrémmel töltött tojás

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 tojás
  • 10 dkg pulykasonka
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • 2 dkg vaj
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld

A tojást keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, ketté vágjuk. A sárgáját kiszedjük és a sonkával, vajjal és a mustárral késes robotgéppel kenhető masszává daráljuk. Sózzuk, borsozzuk és a tojások sárgájának helyére kanalazzuk vagy csillagcsőrős habzsákból megtöltjük vele a tojásokat. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és behűtve tálaljuk.

Tipp: sonka helyett pulyka vastagkolbásszal is készíthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr214530182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása