Szupergyors vendégváró falatok, de a receptet el lehet rakni családi fáklyásünnepekre is, akkor is tuti lesz a siker.

Sonkakrémmel töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 tojás
- 10 dkg pulykasonka
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- 2 dkg vaj
- a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld
A tojást keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, ketté vágjuk. A sárgáját kiszedjük és a sonkával, vajjal és a mustárral késes robotgéppel kenhető masszává daráljuk. Sózzuk, borsozzuk és a tojások sárgájának helyére kanalazzuk vagy csillagcsőrős habzsákból megtöltjük vele a tojásokat. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és behűtve tálaljuk.
Tipp: sonka helyett pulyka vastagkolbásszal is készíthetjük.