Nagyon finom étellel készültünk, ráadásul pont jól jön most a hideg visszatértekor. Kiadós, igazi klasszikus pulykás fogás, ami csak jót tehet az emberrel:)
Vörösboros pulykaragu
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 2 kg pulyka felsőcomb
- 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna
- 3 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 2 dl alaplé
- só
- frissen örölt bors
- 4-5 sárgarépa
- 50 dkg csiperke
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 babérlevél
A szalonnát apróra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a szalonnát, pirosra sütjük, beleszórjuk a húst és fehéredésig sütjük. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott répát, felöntjük a vörösborral és az alaplével, megszórjuk a fűszerekkel és 120 fokon kb. 3 órát sütjük, közben párszor megkeverjük.
A gombát felaprítjuk és száraz serpenyőben pirosra sütjük és a raguhoz keverjük. Fedő nélkül még 30 percig sütjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.