A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Vörösboros pulykaragu

2019. január 07. - Szeretem a pulykát

Nagyon finom étellel készültünk, ráadásul pont jól jön most a hideg visszatértekor. Kiadós, igazi klasszikus pulykás fogás, ami csak jót tehet az emberrel:)

2018_12_vorosboros_pulykaragu2_kicsi.jpg

Vörösboros pulykaragu

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 2 kg pulyka felsőcomb
  • 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos szalonna
  • 3 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 dl alaplé
  • frissen örölt bors
  • 4-5 sárgarépa
  • 50 dkg csiperke
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 babérlevél

A szalonnát apróra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a szalonnát, pirosra sütjük, beleszórjuk a húst és fehéredésig sütjük. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott répát, felöntjük a vörösborral és az alaplével, megszórjuk a fűszerekkel és 120 fokon kb. 3 órát sütjük, közben párszor megkeverjük.

A gombát felaprítjuk és száraz serpenyőben pirosra sütjük és a raguhoz keverjük. Fedő nélkül még 30 percig sütjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8314530140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása