A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Falatkák a családnak

2018. december 17. - Szeretem a pulykát

Nagyon itt van már a Karácsony, ezért most egy amolyan előétel-vendégváró fogást mutatunk. Gondoljuk, hogy szinte mindenkinek ismerős a pékségek polcairól... nos, miért ne süssük meg mi, ha nem is olyan bonyolult és még finomabb is??

2018_11_pulykamajas_taska2_kicsi.jpg

Pulykamájas táska

Hozzávalók 6-8 darabhoz:

  • 50 kg pulykamáj
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kávéskanál morzsolt majoránna
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1/2 kávéskanál só
  • továbbá: 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
  • a kenéshez: tojássárgája
  • a szóráshoz: (fekete)szezámmag

A májat megtisztítjuk és kisebb, de nem túl apró darabokra vágjuk. A vajat felmelegítjük és az apróra vágott hagymákat megdinszteljük. Hozzáadjuk a májat és pár perc alatt átsütjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával. Kihűtjük, majd késes robotgépben krémesre daráljuk.

A levelestésztából 6 vagy 8 egyforma nagyságú darabot vágunk, nyújtófával mindegyiket kicsit kinyújtjuk, egyik végét bevagdossuk, minden darabbal így járunk el. A májkrémet elosztjuk a tésztacsíkok azon végén, amit nem vágtunk be, a másik végét ráhajtjuk a töltelékre, villával lenyomkodjuk a tészta széleit, megkenjük a tojássárgával, megszórjuk a szezámmaggal és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Melegen vagy hidegen, friss salátával tálaljuk. Vagy csak úgy magában:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2914492580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása