Rég volt itt a blogon leves. Pedig egy normál étkezés mindennapos fogása kellene, hogy legyen. Úgyhogy csak reméljük, hogy a tisztelt olvasók mindennapjaiban helyet kapnak a levesek is.
Itt most egy mindenki kedvencét mutatunk, pulykahúsból, mert abból is nagyon finom. Várjuk a különböző variációkat, mert ez is "ahány ház, annyi szokás".
Jó étvágyat kívánunk!
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál füstölt, őrölt pirospaprika
- 4 nagyobb sárgarépa
- 3 nagyobb fehérrépa
- 2 nagyobb krumpli
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz: petrezselyemzöld és paprika
A megmosott húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, karikákra vágjuk. A krumplit apróbb kockákra daraboljuk, a paradicsomot és a répákat felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. A zöldségeket – a hagyma kivételével – felhasználásig vízbe téve félretesszük.
A zsírt felmelegítjük, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, megszórjuk sóval és a pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Rátesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és kis lángon, lefedve kb. 1 óra alatt a saját levében puhára pároljuk.
A maradék zöldségeket a húshoz adjuk, és kb. 1,5 l vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon addig főzzük tovább, amíg a zöldségek is meg nem puhulnak. Paprikával, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.