A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gulyásleves

2018. december 06. - Szeretem a pulykát

Rég volt itt a blogon leves. Pedig egy normál étkezés mindennapos fogása kellene, hogy legyen. Úgyhogy csak reméljük, hogy a tisztelt olvasók mindennapjaiban helyet kapnak a levesek is. 

Itt most egy mindenki kedvencét mutatunk, pulykahúsból, mert abból is nagyon finom. Várjuk a különböző variációkat, mert ez is "ahány ház, annyi szokás". 

Jó étvágyat kívánunk!

2018_11_gulyasleves3_kicsi.jpg

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál füstölt, őrölt pirospaprika
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 3 nagyobb fehérrépa
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz: petrezselyemzöld és paprika

A megmosott húst 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, karikákra vágjuk. A krumplit apróbb kockákra daraboljuk, a paradicsomot és a répákat felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. A zöldségeket – a hagyma kivételével – felhasználásig vízbe téve félretesszük.

A zsírt felmelegítjük, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, megszórjuk sóval és a pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Rátesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, és kis lángon, lefedve kb. 1 óra alatt a saját levében puhára pároljuk.

A maradék zöldségeket a húshoz adjuk, és kb. 1,5 l vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon addig főzzük tovább, amíg a zöldségek is meg nem puhulnak. Paprikával, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2814393514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása