Közeledünk a Karácsonyhoz ezért éppen belefér még egy ilyen étel... meg persze kell az energia is ezeken a hideg napokon.
Ez a recept a klasszikus göngyölt pulykamell tekercs: mi a következőképpen készítjük, jöhetnek a saját változatok:) Egy biztos: ez a kaja mindig elfogy:)
Kolbásszal, aszalt paradicsommal töltött pulykamell
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
- 25 cm pulykakolbász
- 3-5 aszalt paradicsom
- 20 dkg mozzarella szeletekre vágva
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
- a tálaláshoz: friss saláta
A húst egymás mellé fektetjük úgy, hogy a széleinél fedjék egymást a szeletek, majd párszor húsklopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a sajtot, megszórjuk a bazsalikommal, ráfektetjük a kolbásztl és feltekerjük. A szalonna szeleteket egymás mellé fektetjük és a húst betekerjük vele. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tíz percig pihentetjük, majd szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.