A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mi előre szóltunk: el fog fogyni....

2018. november 28. - Szeretem a pulykát

Közeledünk a Karácsonyhoz ezért éppen belefér még egy ilyen étel... meg persze kell az energia is ezeken a hideg napokon.

Ez a recept a klasszikus göngyölt pulykamell tekercs: mi a következőképpen készítjük, jöhetnek a saját változatok:) Egy biztos: ez a kaja mindig elfogy:)

Kolbásszal, aszalt paradicsommal töltött pulykamell

2018_10_kolbasszal_aszalt_paradicsommal_toltott_pulykamell_kicsi.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 25 cm pulykakolbász
  • 3-5 aszalt paradicsom
  • 20 dkg mozzarella szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • a tálaláshoz: friss saláta

A húst egymás mellé fektetjük úgy, hogy a széleinél fedjék egymást a szeletek, majd párszor húsklopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a sajtot, megszórjuk a bazsalikommal, ráfektetjük a kolbásztl és feltekerjük. A szalonna szeleteket egymás mellé fektetjük és a húst betekerjük vele. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tíz percig pihentetjük, majd szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9114393218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása