Kevés olyan "magyaros" és kockásabroszos étterem van, ahol ezt a fogást ne ismernék vagy ne szerepelne az étlapon. Arról most nincsenek információink, hogy mennyi köze van a Mátrához és mennyi a borzaskához, mindenesetre tuti befutó a "hú, valami jót kéne enni" kezdetű estéken és/vagy ebédeken. Mert nagyon finom:)
Mátrai borzaska
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg vékony szeletekre vágott pulykamell
- 1-3 krumpli
- 20 dkg liszt
- 6 tojás
- 1–1,5 dl tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: trappista sajt + tejföl + friss saláta
A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A tojást villával fellazítjuk, belereszeljük a meghámozott krumplit, belevegyítjük a tejfölt és a liszt felét, sózzuk, majd jól elkeverjük. A húst először a maradék lisztbe, majd a krumplis masszába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva, friss salátával tálaljuk.