A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mátrai borzaska

2018. november 12. - Szeretem a pulykát

Kevés olyan "magyaros" és kockásabroszos étterem van, ahol ezt a fogást ne ismernék vagy ne szerepelne az étlapon. Arról most nincsenek információink, hogy mennyi köze van a Mátrához és mennyi a borzaskához, mindenesetre tuti befutó a "hú, valami jót kéne enni" kezdetű estéken és/vagy ebédeken. Mert nagyon finom:)

Mátrai borzaska

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg vékony szeletekre vágott pulykamell
  • 1-3 krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1–1,5 dl tejföl
  • frissen őrölt bors
  • a sütéshez: olaj
  • a tálaláshoz: trappista sajt + tejföl + friss saláta

2018_11_matrai_borzaska_kicsi.jpg

A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A tojást villával fellazítjuk, belereszeljük a meghámozott krumplit, belevegyítjük a tejfölt és a liszt felét, sózzuk, majd jól elkeverjük. A húst először a maradék lisztbe, majd a krumplis masszába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7214366997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása