A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Töltött bundáskenyér:)

2018. november 05. - Szeretem a pulykát

Töltött bundáskenyér. Leírjuk mégegyszer, mert annyira jó már csak olvasni is: töltött bundáskenyér. Ha valamiért megéri felkelni egy nap, hát ez tuti az:) Igen, egyszerű, és biztos sokan azt mondják, hogy egészségtelen, mert csöpög a zsírtól, meg nem is "trendi gourmé", és büdös lesz a fél lakás, mire elkészül, de kellenek az ilyen receptek. És pont. És mindenkinek meg kell kóstolnia, legalább egyszer. Úgyhogy süssétek, egyétek! :)

2018_10_toltott_bundaskenyer_sutoben_sutve3_kicsi.jpg

Töltött bundáskenyér sütőben sütve

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 darab 3-4 cm vastag kenyérszelet
  • vaj
  • pulykasonka
  • pulykakolbász vagy pulya vastag kolbász
  • sajt
  • 2 tojás
  • a sütéshez: vaj
  • a tálaláshoz: csíra, friss zöldség

A kenyérszeletekbe hegyes, éles késsel zsebet vágunk és mindegyikbe tetszés szerinti tölteléket teszünk. Sajtot, sonkát, kolbászt. A tojást villával felverjük és a kenyérszeleteket beleforgatjuk. Hőálló tálat kevés vajjal kikenünk és a kenyérszeleteket beletesszük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Félbevágva, friss salátával, csírával tálaljuk.

u.i: ha kész akkor még be lehet dörzsölni fokhagymával:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4914329443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása