Töltött bundáskenyér. Leírjuk mégegyszer, mert annyira jó már csak olvasni is: töltött bundáskenyér. Ha valamiért megéri felkelni egy nap, hát ez tuti az:) Igen, egyszerű, és biztos sokan azt mondják, hogy egészségtelen, mert csöpög a zsírtól, meg nem is "trendi gourmé", és büdös lesz a fél lakás, mire elkészül, de kellenek az ilyen receptek. És pont. És mindenkinek meg kell kóstolnia, legalább egyszer. Úgyhogy süssétek, egyétek! :)
Töltött bundáskenyér sütőben sütve
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 darab 3-4 cm vastag kenyérszelet
- vaj
- pulykasonka
- pulykakolbász vagy pulya vastag kolbász
- sajt
- 2 tojás
- só
- a sütéshez: vaj
- a tálaláshoz: csíra, friss zöldség
A kenyérszeletekbe hegyes, éles késsel zsebet vágunk és mindegyikbe tetszés szerinti tölteléket teszünk. Sajtot, sonkát, kolbászt. A tojást villával felverjük és a kenyérszeleteket beleforgatjuk. Hőálló tálat kevés vajjal kikenünk és a kenyérszeleteket beletesszük, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Félbevágva, friss salátával, csírával tálaljuk.
u.i: ha kész akkor még be lehet dörzsölni fokhagymával:)