A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Májgaluska leves

2018. október 06. - Szeretem a pulykát

Szokták mondani, hogy valaki leveses, valaki nem. Azaz egyesek elképzelhetetlennek tartják az étkezést leves nélkül, de biztosan sokan vannak olyanok is, akik pedig csak főételt esznek. Bárhogy is van, ételeket kóstolni és próbálgatni jó dolog. Jöjjön most egy leves, egyébként is ritkán van itt a blogon is (pedig mi szeretjük a leveseket, tehát levesesek vagyunk:)).

Májgaluska leves

2018_09_majgaluska_leves3_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 30 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • frissen őrölt bors
  • házi ételízesítő
  • a májgaluskához:
  • 1 zsemle
  • tej
  • 50 dkg pulykamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tojás
  • morzsolt majoránna
  • aprított petrezselyemzöld
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa

A megtisztított hagymát felkockázzuk és mély lábasban a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékony karikára vágott sárgarépát és pár percig pirítjuk, hogy kiengedje a színét, ettől lesz majd szép színe a levesnek. Belekverjük a petrezselymet, valamint a borsót. Kb. 10 percnyi pirítás után felöntjük 2,5 l vízzel, fűszerezzük sóval, borssal és házi ételízesítővel. Nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, kis lángon a zöldségek puhulásáig főzzük.

Közben a zsemlét tejbe áztatjuk, a megmosott májat ledaráljuk. A kifacsart zsemléhez adjuk a májat, a tojást, ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel. A zsemlemorzsa hozzáadásával egynemű masszává állítjuk össze, és pihenni hagyjuk. Vizet forralunk és a masszából két kanál segítségével galuskákat szaggatunk, amit a forró, lobogó vízben pár perc alatt készre főzünk. Tányérba merjük a levest és 2-3 májgaluskát adunk hozzá, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1814280129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása