A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Ez telitalálat:)

2018. szeptember 03. - Szeretem a pulykát

Ahány ház, annyi burger-recept. Igen, az a tapasztalat, hogy mindenki máshogy szokta készíteni és mindenkinek más a szempont, legyen szó a sütés módjáról, a húspogácsáról, méretről, nem beszélve a különböző tuning hozzávalókról. De ez így van rendjén, viszont a miénk (is) nagyon finom, ezért érdemes kipróbálni:) 

2018_09_pulykaburger_kicsi.jpg

Pulykaburger

Hozzávalók 4 személyre:

a húspogácsához:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 lila hagyma apróra vágva
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 gerezd apróra vágott fokhagyma

a sütéshez:

  • vaj

továbbá:

  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4  hamburgerzsemle
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • friss saláta
  • ketchup
  • mustár
  • sült krumpli

A húspogácsa hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyforma húspogácsát készítünk belőle és kevés vajon minden oldalát pirosra sütjük. Minden húsra 1-1 szelet sajtot teszünk és így addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad a húsra. A hamburgerzsemléket ketté vágjuk és a vágási felületükkel lefelé a hús sütés után visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Minden hamburgerzsemlébe friss salátát, szeletelt lila hagymát és 1-1 húspogácsát teszünk. Meglocsoljuk a ketchuppal, a mustárral és tálaljuk. Kínálhatunk hozzá sült krumplit és paradicsomot is.

2018_09_pulykaburger2_kicsi2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7314211937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása