Hozzávalók személyenként
1 keményre főtt tojás
5 dkg pulykakolbász
só
őrölt bors
apróra vágott hagyma
1 evőkanál tejföl
őrölt pirospaprika
a tálaláshoz:
friss saláta (elhagyható)
A felkarikázott kolbászt száraz serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, tojásonként 1-1 szeletet félreteszünk, a többit felaprítjuk. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük, hozzákeverjük a hagymát, az apróra vágott kolbászt és a tejfölt. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd visszatöltjük a tojássárgáják helyére. Tetejükre 1-1 szelet kolbászkarikát teszünk, megszórjuk pirospaprikával, a 180 fokos sütőben pedig kb. 15 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
Tipp: a krémet tovább gazdagíthatjuk túróval, sajttal is.