Hozzávalók
50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
1 vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 konzerv sűrített paradicsom (150 g)
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 evőkanál szárított majoránna
25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
só
őrölt bors
A húst megmossuk, a hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Belekeverjük a borsót, még kb. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.
Tipp: főtt rizzsel, sült krumplival, nokedlival vagy tetszőleges körettel tálalható.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!