Hozzávalók
25 dkg áttört, főtt krumpli
25 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál só
2 dl olaj
15 dkg pulykacomb sonka apróra vágva
snidling
a tetejére:
olaj
(fekete) szezámmag
Az áttört krumpliba belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük 1,5 dl olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy, de nem folyós tésztát gyúrunk.
A tésztát 30 percig, letakarva kelesztjük. Mikor megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan megkenjük a maradék olaj felével. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy a bejglit, feltekerjük. 15 percig pihentetjük, majd a tekercset ismét téglalappá nyújtjuk, megint megkenjük olajjal, ismét feltekerjük, és megint pihentetjük 15 percig.
Ezután kinyújtjuk, megszórjuk a sonkával, valamint a snidlinggel, átgyúrjuk, ezt követően kb. másfél cm vastagságúra nyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A pogácsák tetejét megkenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal, a 200 fokos sütőben pedig aranybarnára sütjük őket (kb. 25 perc).
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!