Hozzávalók 4 személyre
1 kg pulykamell
25 dkg barna csiperke
2 mozzarella (20 dkg)
2 dl tejszín
1 teáskanál mustár
só
őrölt bors
2 gerezd aprított fokhagyma
5 dkg vaj
a tálaláshoz:
petrezselyemzöld (elhagyható)
apróra vágott snidling (elhagyható)
A megmosott, felszeletelt gombát a vajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük.
A húst megmossuk, vagy több vagy egy nagy szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a gomba visszamaradt zsiradékán mindkét oldalát pirosra sütjük. Egyik felére halmozzuk a gombát, a felszeletelt sajt felét, ráhajtjuk a hús másik oldalát, majd tetejére tesszük a maradék sajtot. A tejszínt elkeverjük a fokhagymával, a húsra öntjük, és 180 fokon addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Petrezselyemmel, snidlinggel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!