A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombával töltött sajtos pulykamell

2018. január 08. - Szeretem a pulykát

gombaval_toltott_sajtos_pulykamell.png
Hozzávalók 4 személyre

1 kg pulykamell
25 dkg barna csiperke
2 mozzarella (20 dkg)
2 dl tejszín
1 teáskanál mustár

őrölt bors
2 gerezd aprított fokhagyma
5 dkg vaj

a tálaláshoz:
petrezselyemzöld (elhagyható)
apróra vágott snidling (elhagyható)

A megmosott, felszeletelt gombát a vajon zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük.

A húst megmossuk, vagy több vagy egy nagy szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a gomba visszamaradt zsiradékán mindkét oldalát pirosra sütjük. Egyik felére halmozzuk a gombát, a felszeletelt sajt felét, ráhajtjuk a hús másik oldalát, majd tetejére tesszük a maradék sajtot. A tejszínt elkeverjük a fokhagymával, a húsra öntjük, és 180 fokon addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Petrezselyemmel, snidlinggel megszórva, tetszőleges körettel tálaljuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1713559491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása