Hozzávalók
1 csomag készre nyújtott vajastészta
kb. 20 dkg házi pulykamájkrém
a kenéshez:
1 tojás
a szóráshoz:
magok
a díszítéshez:
aprított snidling
A tésztát egyforma darabokra szaggatjuk vagy vágjuk, megkenjük olajjal vagy a felvert tojással, megszórjuk a magokkal és 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, egy lapot megkenünk a májkrémmel, egy másik lappal befedjük és tálaljuk.
A pulykamájkrém receptjéért KATTINTS IDE!
Tipp: pulyka sonkakrémmel vagy pulyka kolbászkrémmel is elkészíthető. Ebben az esetben a sonkát vagy a kolbászt apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk. Kevés vajjal összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés mustárral, zöld fűszerekkel. A továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a májas változatnál. A tészta szaggatásához kisebb pogácsaszaggatót, ennek hiányában erős falú stampedlis poharat is használhatunk.
Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!