A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Töltött káposzta

2017. december 18. - Szeretem a pulykát

toltott_kaposzta.png
Hozzávalók 8-10 személyre

2 kg savanyú káposzta
10-15 savanyúkáposzta-levél
50 dkg darált pulykacomb
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 kávéskanál szárított, morzsolt majoránna
3 evőkanál füstölt, őrölt pirospaprika
10 dkg barna rizs

továbbá:
zsír
1 szál pulyka füstölt kolbász
kb. 20 dkg füstölt pulykahús
2-3 evőkanál őrölt fűszerpaprika

a tálaláshoz:
zsíros tejföl

A rizst kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, kihűtjük. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés zsíron megpároljuk, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, majd kihűtjük. A húst összegyúrjuk a fűszerekkel, a vörös- és az aprított fokhagymával, valamint a rizzsel. A káposztát átmossuk, a levelek vastag ereit eltávolítjuk, a nagyobb leveleket kettévágjuk. 1-2 evőkanálnyi tölteléket teszünk rájuk, feltekerjük, a végeiket benyomkodjuk.

A lábas aljába kevés zsírt öntünk, erre kerül az apró káposzta negyede. Rátesszük a felkarikázott kolbászt, valamint a füstölt húst, és annyi tölteléket halmozunk rá, hogy 1 rétegben elfedje a káposztát. Erre újabb adag vágott káposztát, majd tölteléket rétegezünk, és ezt addig folytatjuk, amíg a káposzta és a húsos gombócok el nem fogynak. Felöntjük kb. 1 l vízzel, a tetejét megszórjuk pirospaprikával. Ne sózzuk meg, mert a káposzta és a füstölt hús is sós, elég a végén utánízesíteni az ételt. Felforraljuk, majd takaréklángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a húsok meg nem főnek, és az étel leve kissé be nem sűrűsödik. (Minél tovább fő, annál aromásabb, ízesebb fogást kapunk. Akár 4-5 órát is főzhetjük, de figyeljünk rá, hogy ne kapjon oda az alja.)

Tejföllel tálaljuk. Hűtőben hetekig eláll, de akár le is fagyaszthatjuk.

Receptjeinkkel már a Foodyny oldalán is találkozhatsz, ahol további finomságok is várnak rád. Ismerj meg egy új ízvilágot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9013510333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása