Hozzávalók 4-8 személyre
40 dkg hámozott egész gesztenye
40 dkg kelbimbó
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dkg vaj
só
őrölt bors
szerecsendió
a gombóchoz:
50 dkg darált pulykacomb
1 lila hagyma
10 dkg zsemlemorzsa
1 nagyobb tojás
1 marék pirított hagyma
só
frissen őrölt tarka bors
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
Kevés sós vízben puhára főzzük a gesztenyét, leszűrjük, félretesszük. Szódabikarbónás vízben megfőzzük a kelbimbót, leszűrjük, félretesszük.
A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húshoz, belekeverjük a többi hozzávalót, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, átmelegítjük rajta a gesztenyét, majd hozzáadjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a pulykagombócokkal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.