A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gesztenyés-kelbimbós pulykagombóc

2017. november 03. - Szeretem a pulykát

gesztenyes_pulyka.png
Hozzávalók 4-8 személyre

40 dkg hámozott egész gesztenye
40 dkg kelbimbó
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dkg vaj

őrölt bors
szerecsendió

a gombóchoz:
50 dkg darált pulykacomb
1 lila hagyma
10 dkg zsemlemorzsa
1 nagyobb tojás
1 marék pirított hagyma

frissen őrölt tarka bors

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

Kevés sós vízben puhára főzzük a gesztenyét, leszűrjük, félretesszük. Szódabikarbónás vízben megfőzzük a kelbimbót, leszűrjük, félretesszük.

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húshoz, belekeverjük a többi hozzávalót, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, átmelegítjük rajta a gesztenyét, majd hozzáadjuk a kelbimbót. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és a pulykagombócokkal, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2713168122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása