Hozzávalók 6 személyre
50 dkg szeletelt pulykamell
50 dkg (portobello) gomba
1 nagy vöröshagyma
2-4 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
4 dl tejszín
4 dl tej
4 evőkanál olíva olaj
10 dkg vaj
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
5 dkg parmezán
só
frissen őrölt bors
zsemlemorzsa
továbbá:
25 dkg tészta
1 evőkanál olívaolaj
só
az edény kenéséhez:
vaj
a tálaláshoz:
friss kakukkfű (elhagyható)
Felforralunk 2,5 liter vizet. Ha felforrt, belekeverünk kevés sót és a tésztát. Újraforraljuk, majd lefedjük és elzárjuk alatta a gázt. Kb. 10 perc múlva, amikor harapható, leszűrjük, hozzákeverünk 1 evőkanál olajat, hogy ne tapadjon össze, lefedjük, félretesszük.
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat és az olajat felmelegítjük, és a hús minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük.
A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kakukkfüvet és zsírjára pirítjuk, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a tejet és a tejszínt. Sűrűre forraljuk, belekeverjük a zöldborsót és a szerecsendiót.
Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A húst apró darabokra tépkedjük, hozzákeverjük a tésztát, a gombát és a tejszínes borsót. Beleöntjük a tálba, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosra nem sül.
Tálaláskor megszórhatjuk friss kakukkfűvel.