A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Klasszikus finomfőzelék pulykafasírttal

2017. október 06. - Szeretem a pulykát

finomfozelek_pulykafasirttal.png
Hozzávalók 4 személyre

a fasírthoz:
50 dkg darált pulykacomb
2 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 marék ropogósra sült hagyma

bors
majoránna

a forgatáshoz:
zsemlemorzsa

a sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír

a főzelékhez:
40 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
40 dkg sárgarépa apró kockára vágva
5 dkg vaj
1 evőkanál étkezési keményítő
5 dl tej
1 csokor petrezselyem

őrölt bors
1 csipet őrölt pirospaprika

a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

A fasírt hozzávalóit összekeverjük, félretesszük.
Kevés vajon megpároljuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsót, még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és a zöldségeket puhára főzzük. A maradék tejbe keverjük a keményítőt, apránként, folyamatos keverés mellett a főzelékhez adjuk, kis lángon felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.
A húsból vizes kézzel golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A főzeléket aprított petrezselyemzölddel megszórva, a fasírttal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1912933505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása