Hozzávalók 4 személyre
a fasírthoz:
50 dkg darált pulykacomb
2 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 marék ropogósra sült hagyma
só
bors
majoránna
a forgatáshoz:
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír
a főzelékhez:
40 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
40 dkg sárgarépa apró kockára vágva
5 dkg vaj
1 evőkanál étkezési keményítő
5 dl tej
1 csokor petrezselyem
só
őrölt bors
1 csipet őrölt pirospaprika
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
A fasírt hozzávalóit összekeverjük, félretesszük.
Kevés vajon megpároljuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a borsót, még kb. 5 percig pároljuk, majd felöntjük 3 dl tejjel és a zöldségeket puhára főzzük. A maradék tejbe keverjük a keményítőt, apránként, folyamatos keverés mellett a főzelékhez adjuk, kis lángon felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.
A húsból vizes kézzel golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A főzeléket aprított petrezselyemzölddel megszórva, a fasírttal tálaljuk.