A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Mennyei pásztorpite

2017. szeptember 20. - Szeretem a pulykát

pasztorpite.pngHozzávalók 4-6 személyre

50 dkg darált pulykacomb
1 dl sűrű paradicsomlé
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy zsír
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított majoránna

frissen őrölt bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg krumpli
10 dkg vaj
2 dl tej
2 tojás
20 dkg reszelt sajt
frissen reszelt szerecsendió

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük, villával összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és hozzákeverjük a sajtot és a tojást.

A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk és a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsomlét. Tűzálló tálba szedjük, egyenletesen ráhalmozzuk a krumplit, és 180 fokos sütőben – lefedés nélkül – addig sütjük, amíg a krumpli meg nem pirul.

Tipp: garantáltan gluténmentes hozzávalókból készítve, az étel gluténmentes lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9612879758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása