A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Rétestésztában sült paradicsomos darálthús

2017. augusztus 28. - Szeretem a pulykát

retestesztaban_sult_paradicsomos_daralthus.png
Hozzávalók 4 személyre, kb. 26 cm-es kerek sütőtálhoz

50 dkg darált pulykahús
4 dl sűrű paradicsomlé
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított majoránna
1 marék olívabogyó felkarikázva
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
1 sárgarépa reszelve

őrölt bors
1 csomag rétestészta
olaj vagy olvasztott vaj

a tálaláshoz:

tejföl
aprított petrezselyemzöld

A felaprított hagymát 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a húst, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük a paradicsompürével, belekeverjük az olívabogyót, a reszelt sárgarépát és a fűszereket, és közepes lángon kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük. Kiterítünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olajjal, a hosszabbik szélére rétegezünk a húsos raguból, feltekerjük és az olajjal vékonyan kikent, tűzálló tálba fektetve csigát formázunk belőle. A többi réteslappal is így járunk el, addig folytatva, amíg a tészta és a ragu tart. A tetejét vékonyan megkenjük olajjal és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranysárgára pirult. Hidegen vagy melegen, tejföllel megkenve, petrzselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ebben az esetben gluténmentes kínai rizslapot használjunk rétestészta helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3612784602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása