Hozzávalók 4 személyre, kb. 26 cm-es kerek sütőtálhoz
50 dkg darált pulykahús
4 dl sűrű paradicsomlé
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított majoránna
1 marék olívabogyó felkarikázva
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
1 sárgarépa reszelve
só
őrölt bors
1 csomag rétestészta
olaj vagy olvasztott vaj
a tálaláshoz:
tejföl
aprított petrezselyemzöld
A felaprított hagymát 2 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a húst, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük a paradicsompürével, belekeverjük az olívabogyót, a reszelt sárgarépát és a fűszereket, és közepes lángon kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük. Kiterítünk egy réteslapot, vékonyan megkenjük olajjal, a hosszabbik szélére rétegezünk a húsos raguból, feltekerjük és az olajjal vékonyan kikent, tűzálló tálba fektetve csigát formázunk belőle. A többi réteslappal is így járunk el, addig folytatva, amíg a tészta és a ragu tart. A tetejét vékonyan megkenjük olajjal és 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha aranysárgára pirult. Hidegen vagy melegen, tejföllel megkenve, petrzselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ebben az esetben gluténmentes kínai rizslapot használjunk rétestészta helyett.