A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paprikás felvágott szendvicshez is

2017. augusztus 28. - Szeretem a pulykát

paprikas_felvagott.png
Hozzávalók

50 dkg darált pulykacomb
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 vöröshagyma

őrölt bors
1 evőkanál morzsolt majoránna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 nagy marék pirított vöröshagyma (elhagyható)
1 pritamin- vagy kápiapaprika

továbbá:
olaj
őrölt pirospaprika

A paprikát megmossuk, a csumáját és az ereket eltávolítjuk, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk vagy lereszeljük. Minden hozzávalót a húshoz keverünk.
Nagyobb darab sütőpapírt bevizezünk, majd kinyomkodjuk belőle, így rugalmassá válik. Kiterítjük, rászedjük a húst, és a sütőpapír segítségével feltekerjük, a végeit lezárva addig, amíg szoros hengert nem kapunk. Alufóliába csavarjuk, és tűzálló tálba tesszük. Mellé öntünk kb. 1 dl vizet, és 130 fokos sütőben 1 óráig pároljuk. Ezután kihűtjük, eltávolítjuk a fóliát és a sütőpapírt, majd olajjal átkenjük – az olajba tehetünk őrölt pirospaprikát, zöldfűszert, borsot is. Melegen tetszőleges körettel, hidegen, vékonyan szeletelve felvágottként tálalható.

Tipp: az így készített felvágott glutén-, laktóz-, cukormentes, paleo fogás.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1312784606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása