
Hozzávalók
50 dkg darált pulykacomb
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 vöröshagyma
só
őrölt bors
1 evőkanál morzsolt majoránna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 nagy marék pirított vöröshagyma (elhagyható)
1 pritamin- vagy kápiapaprika
továbbá:
olaj
őrölt pirospaprika
A paprikát megmossuk, a csumáját és az ereket eltávolítjuk, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk vagy lereszeljük. Minden hozzávalót a húshoz keverünk.
Nagyobb darab sütőpapírt bevizezünk, majd kinyomkodjuk belőle, így rugalmassá válik. Kiterítjük, rászedjük a húst, és a sütőpapír segítségével feltekerjük, a végeit lezárva addig, amíg szoros hengert nem kapunk. Alufóliába csavarjuk, és tűzálló tálba tesszük. Mellé öntünk kb. 1 dl vizet, és 130 fokos sütőben 1 óráig pároljuk. Ezután kihűtjük, eltávolítjuk a fóliát és a sütőpapírt, majd olajjal átkenjük – az olajba tehetünk őrölt pirospaprikát, zöldfűszert, borsot is. Melegen tetszőleges körettel, hidegen, vékonyan szeletelve felvágottként tálalható.
Tipp: az így készített felvágott glutén-, laktóz-, cukormentes, paleo fogás.