Hozzávalók 2-3 személyre
1 csomag félkész gnocchi (50 dkg)
1 kápia vagy pritaminpaprika
3 dl tejszín
a pulykagolyóhoz:
50 dkg darált pulykahús
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
4 evőkanál zabpehely
1 evőkanál majoránna
pár szál petrzselyemzöld apróra vágva
só
őrölt bors
a sütéshez:
olaj
továbbá:
20 dkg sajt
A gnocchit a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A megmosott paprika magházát kivesszük, a húsukat felaprítjuk, az olajon pár perc alatt megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínt is hozzáöntve pár percig főzzük.
A hús hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel gombócokat készítünk belőle, amit forró olajban pár perc alatt kisütünk, kiszedjük, félretesszük.
A gnocchit tűzálló tálba tesszük, felöntjük a paprikás szósszal, elkeverjük, tetejére szedjük a húsgombócokat, megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad. Melegen, tetszőleges salátával tálaljuk.