Hozzávalók 4 személyre
1 kg pulykacomb szeletelve
1 liter sűrű paradicsomlé
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
2-4 evőkanál balzsamecet
1 dl ketchup
1-2 érett paradicsom
só
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz vagy édesítőszer
1/2 l alaplé
zsír vagy olaj
a tálaláshoz:
paradicsom
friss bazsalikom (elhagyható)
A húst megsózzuk és a zsiradékon minden oldalát pirosra sütjük. A további hozzávalókat összekeverjük és a húsra öntjük. Felforraljuk, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik és a hús is megpuhul. Friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.
Tipp: tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, tésztával, rizzsel vagy akár sült zöldségekkel is.