A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Paradicsomszószban sült pulykacomb

2017. augusztus 04. - Szeretem a pulykát

paradicsomszoszban_sult_pulykacomb.png
Hozzávalók 4 személyre

1 kg pulykacomb szeletelve
1 liter sűrű paradicsomlé
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál szárított bazsalikom
2-4 evőkanál balzsamecet
1 dl ketchup
1-2 érett paradicsom

őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz vagy édesítőszer
1/2 l alaplé
zsír vagy olaj

a tálaláshoz:
paradicsom
friss bazsalikom (elhagyható)

A húst megsózzuk és a zsiradékon minden oldalát pirosra sütjük. A további hozzávalókat összekeverjük és a húsra öntjük. Felforraljuk, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik és a hús is megpuhul. Friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.

Tipp: tetszés szerinti körettel tálalhatjuk, tésztával, rizzsel vagy akár sült zöldségekkel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5312710850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása