A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulyka lecsókolbászos tojásos lecsó

2017. augusztus 01. - Szeretem a pulykát

lecsokolbaszos_tojasos_lecso.png
Hozzávalók 4 személyre

4 pulyka lecsókolbász
4 tojás
70 dkg vöröshagyma
1,5 kg paprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál zsír


a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld

A lecsókolbászt becsíkozzuk és a zsiradékon megsütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát és üvegesre pároljuk. 1 cm-es darabokra vágjuk a kicsumázott paprikát és a hagymához tesszük. Néhány percig nagyobb lángon sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és kis lángon főzzük tovább. Amíg a paprika puhul, feldaraboljuk a paradicsomot. Amikor a paprika kezd kissé összeesni, és üvegesedik, hozzáadjuk a paradicsomot, és csak ekkor sózzuk az ételt. Lassú tűzön, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem esik. (Nem várjuk meg, hogy teljesen szétfőjön.) A lecsókolbászt, karikát képezve visszatesszük a lecsóba, közepébe öntünk 1 tojást és addig főzzük, amíg a tojás meg nem sül. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8012696957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása