Hozzávalók 4 személyre
4 pulyka lecsókolbász
4 tojás
70 dkg vöröshagyma
1,5 kg paprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál zsír
só
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
A lecsókolbászt becsíkozzuk és a zsiradékon megsütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékra dobjuk a felkarikázott hagymát és üvegesre pároljuk. 1 cm-es darabokra vágjuk a kicsumázott paprikát és a hagymához tesszük. Néhány percig nagyobb lángon sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és kis lángon főzzük tovább. Amíg a paprika puhul, feldaraboljuk a paradicsomot. Amikor a paprika kezd kissé összeesni, és üvegesedik, hozzáadjuk a paradicsomot, és csak ekkor sózzuk az ételt. Lassú tűzön, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem esik. (Nem várjuk meg, hogy teljesen szétfőjön.) A lecsókolbászt, karikát képezve visszatesszük a lecsóba, közepébe öntünk 1 tojást és addig főzzük, amíg a tojás meg nem sül. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.