A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Roppanós bundájú, sütőben sült rántott pulyka

2017. július 14. - Szeretem a pulykát

ropogos_bundaju.png
Hozzávalók 2 személyre

50-60 dkg pulykamell

a páchoz:
natúr joghurt vagy kefír

őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 gerezd fokhagyma apróra vágva

a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
reszelt sajt

a sütéshez:
olaj

a tálaláshoz:
friss saláta

Mély tálban vagy jól zárható nejlonzacskóban összekeverjük a pác hozzávalóit. A megmosott, szárazra törölt húst beletesszük és jól átmozgatjuk a pácban, hogy mindenhol elfedje, bevonja a húst. Pár órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Kiszedjük a húst a pácból (nem kell lemosni a pácot!) és a szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a panírozott húst, a tetejét is meglocsoljuk olajjal. Az alufóliával lefedett tepsit 200 fokon 30 percig sütjük a sütőben, majd óvatosan megfordítjuk a húst és lefedve további 15 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, megszórjuk sajttal és kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, ha pirosra sült. Friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ezesetben gluténmentes lisztet és zsemlemorzsát használjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9812592949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása