Hozzávalók 2 személyre
50-60 dkg pulykamell
a páchoz:
natúr joghurt vagy kefír
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál majoránna
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
a panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
reszelt sajt
a sütéshez:
olaj
a tálaláshoz:
friss saláta
Mély tálban vagy jól zárható nejlonzacskóban összekeverjük a pác hozzávalóit. A megmosott, szárazra törölt húst beletesszük és jól átmozgatjuk a pácban, hogy mindenhol elfedje, bevonja a húst. Pár órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Kiszedjük a húst a pácból (nem kell lemosni a pácot!) és a szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Vékonyan kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a panírozott húst, a tetejét is meglocsoljuk olajjal. Az alufóliával lefedett tepsit 200 fokon 30 percig sütjük a sütőben, majd óvatosan megfordítjuk a húst és lefedve további 15 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, megszórjuk sajttal és kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, ha pirosra sült. Friss salátával vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
Tipp: gluténmentesen is elkészíthető, ezesetben gluténmentes lisztet és zsemlemorzsát használjunk.