A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Tejszínes-paradicsomos pulykagombóc

2017. június 26. - Szeretem a pulykát

tejszines_paradicsomos.png
Hozzávalók 4 személyre

a gombóchoz:
50 dkg darált pulykahús
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 gerezd aprított fokhagyma
1 evőkanál mustár
őrölt bors

gombóconként 1-1 minimozzarella

a szószhoz:
5 dl sűrű paradicsomlé
1-2 dl tejszín
1 evőkanál (nyírfa)cukor
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom

őrölt bors

a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
2-5 dkg frissen reszelt sajt
apróra vágott petrezselyemzöld

A húst összekeverjük a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, a közepükbe mozzarellát teszünk. Tűzálló tálba tesszük a gombócokat és felöntjük az összekevert szósszal, megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul rajta (kb. 25 perc). Sajttal, petrezselyemmel megszórva, ízlés szerinti körettel tálaljuk

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr812592917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása