Hozzávalók 4 személyre
a gombóchoz:
50 dkg darált pulykahús
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 gerezd aprított fokhagyma
1 evőkanál mustár
őrölt bors
só
gombóconként 1-1 minimozzarella
a szószhoz:
5 dl sűrű paradicsomlé
1-2 dl tejszín
1 evőkanál (nyírfa)cukor
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só
őrölt bors
a tetejére:
15-20 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
2-5 dkg frissen reszelt sajt
apróra vágott petrezselyemzöld
A húst összekeverjük a többi hozzávalóval. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, a közepükbe mozzarellát teszünk. Tűzálló tálba tesszük a gombócokat és felöntjük az összekevert szósszal, megszórjuk a sajttal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul rajta (kb. 25 perc). Sajttal, petrezselyemmel megszórva, ízlés szerinti körettel tálaljuk