Hozzávalók 4 személyre
a húspogácsához:
50 dkg darált pulykahús
1 tojás
15 dkg reszelt sajt (például parmezán)
1 lila hagyma
2-4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál mustár
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
a sütéshez:
olaj vagy zsír
a hagymasalátához:
1 lila hagyma
1 evőkanál cukor vagy méz
1/2 evőkanál almaecet
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
hamburgerzsemle
majonéz
friss saláta
A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, pár órára félretesszük, de akár egy éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.
Az ecetet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott lila hagymát, jól elkeverjük, félretesszük.
A húsból vizes kézzel pogácsákat formázunk és olajjal vékonyan megkent serpenyőben vagy grillrácson mindkét oldalát megsütjük. Ha elkészült, megszórjuk kevés reszelt sajttal. A hamburgerzsemléket ketté vágjuk, a vágott felületüket a serpenyőbe téve megpirítjuk, majd friss salátával és a húspogácsával megtöltjük, meglocsoljuk majonézzel, rátesszük a tetejét és a hagymasalátával tálaljuk.