A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykaburger

2017. június 14. - Szeretem a pulykát

pulykaburger.png
Hozzávalók 4 személyre

a húspogácsához:
50 dkg darált pulykahús
1 tojás
15 dkg reszelt sajt (például parmezán)
1 lila hagyma
2-4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál mustár
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

őrölt bors

a sütéshez:
olaj vagy zsír

a hagymasalátához:
1 lila hagyma
1 evőkanál cukor vagy méz
1/2 evőkanál almaecet

őrölt bors

a tálaláshoz:
hamburgerzsemle
majonéz
friss saláta

A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, pár órára félretesszük, de akár egy éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.
Az ecetet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott lila hagymát, jól elkeverjük, félretesszük.
A húsból vizes kézzel pogácsákat formázunk és olajjal vékonyan megkent serpenyőben vagy grillrácson mindkét oldalát megsütjük. Ha elkészült, megszórjuk kevés reszelt sajttal. A hamburgerzsemléket ketté vágjuk, a vágott felületüket a serpenyőbe téve megpirítjuk, majd friss salátával és a húspogácsával megtöltjük, meglocsoljuk majonézzel, rátesszük a tetejét és a hagymasalátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7312592931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása