A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Spenótos pulykasült rizstésztával

2017. június 13. - Szeretem a pulykát

spenotos_pulykasult_rizstesztaval2.png
Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg szeletelt pulykamell
1 csomag bébispenót
1 vöröshagyma

őrölt bors
1 evőkanál szárított kakukkfű
1 evőkanál őrölt pirospaprika
10 dkg vaj
2 dl fehérbor
1 gerezd fokhagyma

a tálaláshoz:
rizstészta
csili paprika (elhagyható)

A hagymát apró kockára vágjuk. A megmosott, leszárított húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával és a vajon minden oldalát megpirítjuk, kiszedjük az edényből és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, visszatesszük a húst, felöntjük a borral, hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet és addig főzzük, míg sűrű szaftja nem lesz. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot, átkeverjük és a közben elkészített üvegtésztával tálaljuk.

Tipp: ha nem szempont a gluténmentesség, üvegtészta helyett tálalhatjuk hagyományos tésztával is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5812591423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása